Δευτέρα

Κοινοβουλευτική Ομάδα σχημάτισαν οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες»

πηγή: www.ethnos.gr
ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΑΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ-ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Κοινοβουλευτική Ομάδα σχημάτισαν οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες»

Κοινοβουλευτική ομάδα αναγνωρισμένη από τον Κανονισμό της Βουλής αποκτούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου που αριθμούν πλέον ένδεκα βουλευτές. Στο κόμμα προσχώρησαν σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Βοιωτίας Μιχάλης Γιαννάκης και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Δημήτρης Σταμάτης.

Κοινοβουλευτική Ομάδα σχημάτισαν οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες»

Όπως ανέφερε ο κ.Γιαννάκης στις δηλώσεις του, η συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας δίνει στο κόμμα την δυνατότητα κοινοβουλευτικής παρουσίας με όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου. Επιπλέον δίνει δυνατότητες, βάσει της νομοθεσίας, για καλύτερη εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο Μιχάλης Γιαννάκης είχε καταψηφίσει το δεύτερο Μνημόνιο και είχε επίσης αρνηθεί να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους και τη δανειακή σύμβαση. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από την προσχώρησή του, υπήρξαν συζητήσεις και συνεννοήσεις με τον κ. Καμμένο και άλλους βουλευτές.

Στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» ανακοίνωσε ότι προσχωρεί και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Σταμάτης ο οποίος είχε διαγραφεί από τη ΝΔ, επίσης λόγω της καταψήφισης του δεύτερου προγράμματος.

«Παραμένω συνεπής στις αρχές μου και την συνείδησή μου. Δεν θέλησα να παραμείνω στους πρόθυμους, σε εκείνους που υπηρετούν στη δικτατορία του μονόδρομου. Επιλέγω να συνεχίσω να σας κοιτάζω κατευθείαν στα μάτια και όχι να σας αντιμετωπίζω με σκυμμένο το κεφάλι. Δεν θέλησα να υποκύψω στους εκβιασμούς. Είμαι βουλευτής του Ελληνικού κράτους, θα συνεχίσω να υπηρετώ το κράτος μου και όχι μια αποικία», αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η συγκρότηση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Μετά τον ορισμό εκπροσώπου Τύπου, την περασμένη Πέμπτη ορίστηκε γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ο βουλευτής Ευβοίας Κώστας Μαρκόπουλος.

Παρότι το κόμμα δημιουργήθηκε από την αντίδραση στην ψήφιση του Μνημονίου, η ηγεσία του λέει ότι δεν θα είναι μονοδιάστατο και δεν θα είναι κόμμα διαμαρτυρίας.

Εντός των προσεχών ημερών θα παρουσιαστεί το βασικό πολιτικό του πρόγραμμα που θα περιέχει τις θέσεις του κόμματος για τα βασικά θέματα και θα υπερβαίνει το Μνημόνιο.

Παράλληλα οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» αρνούνται να «περιχαρακωθούν στη Δεξιά», ισχυρίζονται ότι μεταξύ των υποστηρικτών τους είναι ψηφοφόροι που προέρχονται από όλο το πολιτικό φάσμα.

Επιπλέον τα στελέχη του δηλώνουν ότι στο μέλλον δεν θα είχαν πρόβλημα να συνεργαστούν ακόμη και με την Αριστερά στο πλαίσιο μίας εθνικής πρότασης για την υπέρβαση των συνεπειών του Μνημονίου.

Ποιοι μας τιμούν και που...