Πέμπτη

ΟΧΙ στα GREEKLISH. Γράφουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Αγαπητέ φίλε/η,
Στις πολύ δύσκολες ώρες που περνάει τώρα ο ελληνισμός πρέπει να υπολογίσουμε όλες τις συνέπειες που απορρέουν από την οικονομική δυσπραγία.
Τα προβλήματα κούρασαν τους Έλληνες πολίτες και για πολλούς κλονίστηκε και η πίστη τους στη φύτρα μας και στις αξίες που κράτησαν οι Έλληνες για χιλιάδες χρόνια!
Αυτά είναι τα επιτεύγματα εξωνημένων πολιτικών που ξεπουλούν τα πάντα για προσωπικά συμφέροντα.
Οι επιπτώσεις είναι άμεσες και φανερές. Τώρα βρήκαν την ευκαιρία και οι γύφτοι Σκοπιανοί να προσβάλλουν τον ελληνισμό.
Αλλά να μη ξεχνάμε φίλοι, ότι όταν μιλάμε για μιλάμε για Ελλάδα, ουσιαστικά μιλάμε πριν από όλα για τη γλώσσα μας. Η γλωσσική μας συνείδηση είναι ό,τι μας ξεχωρίζει από τους λαούς που μας περιβάλλουν.
Την ελληνική γλώσσα, τη γλώσσα των πατέρων μας, οφείλουμε να διαφυλάξουμε, ακριβώς τώρα που τα οικονομικά προβλήματα μας έκαμψαν και ο πιο επικίνδυνος εχθρός της, τα greeklish, άρχισαν πάλι να επανέρχονται μέσα από την έκφραση αφελών, ξενομανών, που αισθάνονται ότι προκαλούν εντύπωση μ' αυτά τα κορακίστικα που γράφουν!

Αντισταθείτε! Μην απαντάτε σε όσους καλλιεργούν τα greeklish! Κάντε τους να καταλάβουν ότι δε γίνεται αποδεκτή η γελοία μόδα τους...
Γίνετε μέλη της σελίδας μας που αγωνίζεται για την περιστολή των greeklish, καλέστε και τους φίλους σας να πλαισιώσουν τον αγώνα μας. Όσο περισσότεροι γινόμαστε, τόσο πιο έντονη γίνεται η αμφισβήτηση αυτής της μόδας που απειλεί όσο τίποτε άλλο τον πολιτισμό μας, την συναίσθησή μας ότι είμαστε Έλληνες πάνω από όλα!
from Θόδωρος Καλαμπούκας
By joining this cause, you can help accomplish its mission: Δεν υποτιμούμε τη γλώσσα μας.

Ποιοι μας τιμούν και που...