Τετάρτη

Τουλάχιστον τρεις υπουργοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό την προσφυγή στις κάλπες

πηγή: news247.gr

Τρεις υπουργοί ζητούν πρόωρες εκλογές

Τουλάχιστον τρεις υπουργοί ζήτησαν από τον πρωθυπουργό την προσφυγή στις κάλπες, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής

Θέμα πρόωρων εκλογών έθεσαν οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, Υγείας, Α. Λοβέρδος και Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως λόγω των τελευταίων εξελίξεων και την πίεση της Τρόικα, για υιοθέτηση και εφαρμογή νέων μέτρων.

"Ποιος θα διαχειριστεί αυτά τα μέτρα; Μέχρι πού φτάνει η νομιμοποίησή μας", ανέφερε πρώτος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Κ. Σκανδαλίδης, θέτοντας ευθέως ζήτημα για πρόωρες εκλογές, ενώ συμφώνησε με την πρόταση που έκανε αρχικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος να έρθουν στη Βουλή από κοινού προς «ψήφιση -πακέτο» προϋπολογισμός, μέτρα και εθνικό φορολογικό σύστημα.

Παίρνοντας το λόγο στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας έδειξε προβληματισμένος και για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας απέναντι στα μέτρα που θα ληφθούν αύριο, μετά την τηλεδιάσκεψη στις τρεις το μεσημέρι, του Ευάγγελου Βενιζέλου με την ηγεσία της τρόικας.

"Πώς θα μπει η ανεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση στο χορό της ευθύνης; Αν ο πολίτης γνωρίζει ποια ακριβώς είναι η κατάσταση θα μπει. Από εκεί και πέρα τι καλά που θα ήταν να μας πει κάποιος, ότι η προκήρυξη εκλογών δεν θα οδηγήσει τη χώρα σε χρεωκοπία!", είπε ο κ. Λοβέρδος, θέτοντας εμμέσως θέμα πρόωρης κάλπης.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Χ. Καστανίδης, ζήτησε εκλογές και δημοψήφισμα για τα νέα μέτρα, ενώ ο υπουργός Υποδομών, Γ. Ραγκούσης ζήτησε να συγκροτηθεί πακέτο με όλα τα νέα μέτρα και να πάει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία μπροστά στον κίνδυνο της χρεωκοπίας είναι απολύτως βέβαιο ότι θα τα στηρίξει.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση της υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία ανέφερε τον προβληματισμό της για τη στάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τάχτηκε υπέρ της αναζήτησης ευρύτερης στήριξης.

"Δηλαδή Άννα να ψηφιστούν τα μέτρα με 180;", ρώτησε ο πρωθυπουργός. "Να το δούμε και αυτό Πρόεδρε", απάντησε η κυρία Διαμαντοπούλου.

Ποιοι μας τιμούν και που...