Τρίτη

Εκατομμυριούχοι που έβγαλαν τα λεφτά τους από πολύ περίεργα πράγματα!


Alex Tew – Ο εκατομμυριούχος των Pixels
Πρέπει να είναι η πιο απλή ιδέα διαφήμισης στο internet. H Million Dollar Homepage του Alex Tew δημιουργήθηκε με σκοπό να του αποφέρει κάποια χρήματα για να τον βοηθήσει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. Έφτιαξε το www.milliondollarhomepage.com με ένα πλαίσιο 1.000 x 1.000 pixels διαθέσιμο για να διαφημιστεί κάποιος εκεί. Μέσα σε δύο εβδομάδες και με ελάχιστο promotion, ο Tew είχε αρκετά χρήματα για να καλύψει την πρώτη χρονιά των σπουδών του. Οι εταιρείες «άρπαξαν» τα pixels με τα τελευταία 1.000 να πουλούνται στο eBay για 38.100 δολάρια. Σύνολικά ο Tew έχει
κερδίσει 1.037.100 δολάρια από μία απλή ιδέα και τo πείσμα του να την δοκιμάσει.

Ben Way – Internet επιχειρηματίας
Ο Ben Way ξεκίνησε την πρώτη του εταιρεία στα 15α γενέθλιά του. Μέχρι το 2000 ο υπουργός οικονομικών Gordon Brown θα του είχε απονείμει το βραβείο του Νεαρού Επιχειρηματία της Χρονιάς ενώ μετά από μία σειρά online εγχειρημάτων θα έβρισκε το δρόμο για την Rich List λίστα του 2001 με περιουσία που θα έφτανε τα 18.3 εκατομμύρια λίρες. Όμως οι επενδυτές απέσυραν τα χρήματά τους την ημέρα που εκδόθηκε η λίστα και εκείνος δεν μπορούσε να αγοράσει ούτε ένα εισιτήριο του μετρό. Όμως επέστρεψε στην κορυφή, αφού λανσάρισε πολλά projects θέτοντας τα ο ίδιος σε εφαρμογή. 

Charlie Mullins – Pimlico Plumbers
O Charlie Mullins, σήμερα 54 ετών, ήθελε να γίνει υδραυλικός από την ηλικία των εννέα ετών και παράτησε το σχολείο για να βοηθήσει έναν ντόπιο επαγγελματία. Η αφοσίωσή του ξεπληρώθηκε και μετά από μία τετράχρονη μαθητεία ξεκίνησε την δική του εταιρεία το 1982. Οι Pimplico Plumbers στόχευσαν στους οικονομικά ανεξάρτητους, αλλά που διάθεταν ελάχιστο χρόνο κατοίκους του νοτιοδυτικού Λονδίνου, προσφέροντας 24ώρο service και μόλις μία ώρα ανταπόκρισης. Οι υδραυλικοί της εταιρείας καταφθάνουν σε όμορφα βαν και δεν υπάρχει χρέωση εάν αργήσουν να τελειώσουν. Αυτή η προσοχή στις λεπτομέρειες και τα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης είδαν την Pimlico Plumbers να κερδίζει πάνω από 13 εκατομμύρια λίρες μόνο την περασμένη χρονιά, κάνοντας τον Charlie Mullins τον πλουσιότερο υδραυλικό της Βρετανίας.

Ling Valentine – Lingscars.com
Οι εκατομμυριούχοι επενδυτές που ψάχνουν για εφευρέσεις με προοπτικές στο βρετανικό τηλεοπτικό παιχνίδι Dragons Den πήραν περισσότερα απ' όσα ζητούσαν όταν εμφανίστηκε στο παιχνίδι η Ling Valentine το 2007. Ζητώντας 50.000 λίρες για να εξαπλώσει την online leasing εταιρεία αυτοκινήτων, σύντομα έγινε ξεκάθαρο πως η βραβευμένη επιχειρηματίας δεν θα χρειαζόταν τα χρήματα. Αντίθετα είχε «αρπάξει» δωρεάν διαφήμιση αξίας χιλιάδων λιρών. Είναι αυτού του είδους η τολμηρή ευφυία που έκανε την Κινέζα να αποκτήσει την περιουσία της. Το θράσος της και η αίσθηση του χιούμορ της, έχουν αποκτήσει οπαδούς, την προσοχή του κόσμου, και επίσης μία κόμικ εκδοχή του εαυτού της σ' ένα βρετανικό σατιρικό περιοδικό.


Karen Hanton – Toptable.co.uk
H Hanton μεγάλωσε στο Aberdeenshire όπου ο πατέρας της είχε ένα γαλακτοπωλείο. Μετακόμισε στο Λονδίνο ως έφηβη και ξεκίνησε μία καριέρα στο ανθρώπινο δυναμικό. Μέχρι τα 29 της είχε λανσάρει την δική της ΙΤ εταιρεία δυναμικού, την οποία αργότερα πούλησε, επενδύοντας τα χρήματα σ' ένα εστιατόριο στο δυτικό Λονδίνο. Το μέρος άνθησε τους καρπούς του online booking για εστιατόρια, και έγινε η υπηρεσία toptable.co.uk. Λανσαρισμένη το 2000, η έκρηξη του internet έδειχνε πως οι πιθανότητες ήταν εναντίον της , όμως το site, που κυριολεκτικά ξεκίνησε από το τραπέζι της κουζίνας της Hanton, πήγε κόντρα στο ρεύμα και κατέληξε μία επιτυχία με διάρκεια, καταλήγοντας τελικά κερδοφόρα το 2005.

Stewart Butterfield – Flickr
Οι επιχειρηματίες του Internet και παντρεμένο ζευγάρι, Caterina Fake και Stewart Butterfield λανσάρισαν την ιντερνετική υπηρεσία ανταλλαγής και διαμοίρασης φωτογραφιών, Flickr, από σύμπτωση. Η μικρή τους εταιρεία, Ludicorp, ήταν στην διαδικασία της εξέλιξης ενός παιχνιδιού για το internet, που περιλάμβανε ένα εργαλείο για την διαμοίραση φωτογραφιών online. Αυτό εξελίχθηκε στο Flickr - το 2005 το Flickr αγοράστηκε από την Yahoo! και οι Fake και Butterfield παρέμειναν στo προσωπικό. Η επιστολή παραίτησής του στο Yahoo! γράφτηκε από την προοπτική ενός παλιού ανθρακορύχου που παλεύει να κατανοήσει την τεχνολογικά εξελιγμένη νέα εποχή στην παραγωγή του μετάλλου. Ενός παλιού ανθρακορύχου που η εταιρεία του αγοράστηκε για 35 εκατομμύρια δολάρια.
http://www.aniwthoi.net/2013/01/blog-post_7170.html

Ποιοι μας τιμούν και που...